У Києві під час робіт з реконструкції обрушився міст Дегтярівського шляхопроводу, який перебував на ремонті з липня 2023 року.

За даними Prozorro, вартість робіт з реконструкції цього мосту обійшлася міському бюджету майже в один мільярд гривень, але на цьому дивності не закінчуються.

Так у тендері вказано, що єдиним підприємством, яке зголосилося провести роботи, стала ТОВ «Ростдорбуд», яка погодилася провести роботи за 920 мільйонів гривень. У розслідуванні «Наші гроші» йдеться, що власниками цієї компанії є одесити Євген Коновалов та Олег Шумахер, який до того ж є депутатом Одеської міськради з партії мера Геннадія Труханова «Довіряй ділам». Компанію вони придбали у 2018 році, а також брали участь у багатьох тендерах «Великого будівництва» (на загальну суму 93,7 мільярда гривень) Сама компанія є частиною групи RDS, яка через доньки веде справи у кількох областях.

Видання ж звернуло увагу на компанію «Скво», яка також входить до групи RDS. Річ у тім, що вона займається поставками будматеріалів для «Ростдорстрою» і не тільки, крім того, за даними розслідувачів, саме на ній залишається вся маржа від угод.

За даними НВ, компанію «Скво» контролює дочка мера Одеси Катерина. Журналісти також встановили, що «Ростдорбуд» фігурує у кількох судових провадженнях за статтями про службову недбалість, зловживання службовим становищем, розтрату майна, відмивання коштів та ухилення від сплати податків. Втім, жодна зі справ не була доведена до кінця.

Advertisement
0

Автор публикации

не в сети 2 дня

Редактор "Freepress"

0
Комментарии: 0Публикации: 2823Регистрация: 07-04-2022

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Авторизация
*
*