Користь граната важко переоцінити — він зміцнює імунітет, добре впливає на нервову і серцево-судинну системи, а також покращує діяльність шлунково-кишкового тракту. Один із способів ввести цей плід у свій раціон — приготувати смачний салат із зеленню, фетою і пікантною заправкою.

Приготування салату доволі просте — змішайте всі інгредієнти, полийте заправкою і насолоджуйтесь!

Інгредієнти:

  • Горіх пекан1/2 склянки
  • Цукор1/4 склянки
  • Салат мікс280 г
  • Гранат, зерна300 г
  • Цибуля червона1/4 шт.
  • Сир фета225 г

Для заправки:

  • Діжонська гірчиця1 ч. л.
  • Оцет винний червоний3 ст. л.
  • Олія оливкова Extra Virgin3 ст. л.
  • Лимон1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Крок 1/5

Насипте цукор у невелику сковорідку, а зверху висипте пекан. Тримайте на середньому вогні, поки цукор не розтане і не набере карамельного кольору, постійно помішуючи, щоб горіхи і цукор не пригоріли. Коли цукор стане карамельного кольору, продовжуйте помішувати, щоб покрити ним пекан.

Крок 2/5

Викладіть горіхи пекан на змащений маслом вощений папір або алюмінієву фольгу, щоб остудити. Коли пекан охолоне, розріжте його на шматочки.

Крок 3/5

Червону цибулю почистіть і тонко наріжте, подрібніть сир фета. З лимона вичавіть сік і почистіть цедру.

Крок 4/5

Покладіть листя салату, зерна граната, червону цибулю, сир фета та шматочки пекана у велику миску; відставте вбік.

Крок 5/5

В окремій мисці змішайте діжонську гірчицю, оцет, оливкову олію, цедру лимона, лимонний сік (за смаком), сіль і перець. Полийте салат і перемішайте. Подавайте негайно.

Смачного!

Advertisement
0

Автор публикации

не в сети 8 часов

Редактор "Freepress"

0
Комментарии: 0Публикации: 2767Регистрация: 07-04-2022

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Авторизация
*
*