Користь граната важко переоцінити — він зміцнює імунітет, добре впливає на нервову і серцево-судинну системи, а також покращує діяльність шлунково-кишкового тракту. Один із способів ввести цей плід у свій раціон — приготувати смачний салат із зеленню, фетою і пікантною заправкою.
Приготування салату доволі просте — змішайте всі інгредієнти, полийте заправкою і насолоджуйтесь!
Інгредієнти:
- Горіх пекан1/2 склянки
- Цукор1/4 склянки
- Салат мікс280 г
- Гранат, зерна300 г
- Цибуля червона1/4 шт.
- Сир фета225 г
Для заправки:
- Діжонська гірчиця1 ч. л.
- Оцет винний червоний3 ст. л.
- Олія оливкова Extra Virgin3 ст. л.
- Лимон1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Крок 1/5
Насипте цукор у невелику сковорідку, а зверху висипте пекан. Тримайте на середньому вогні, поки цукор не розтане і не набере карамельного кольору, постійно помішуючи, щоб горіхи і цукор не пригоріли. Коли цукор стане карамельного кольору, продовжуйте помішувати, щоб покрити ним пекан.
Крок 2/5
Викладіть горіхи пекан на змащений маслом вощений папір або алюмінієву фольгу, щоб остудити. Коли пекан охолоне, розріжте його на шматочки.
Крок 3/5
Червону цибулю почистіть і тонко наріжте, подрібніть сир фета. З лимона вичавіть сік і почистіть цедру.
Крок 4/5
Покладіть листя салату, зерна граната, червону цибулю, сир фета та шматочки пекана у велику миску; відставте вбік.
Крок 5/5
В окремій мисці змішайте діжонську гірчицю, оцет, оливкову олію, цедру лимона, лимонний сік (за смаком), сіль і перець. Полийте салат і перемішайте. Подавайте негайно.
Смачного!