На території РФ кум російського президента Віктор Медведчук, якого в Україні обвинувачують у держзраді, створив новий «політичний рух».

У новому проєкті Медведчука під назвою «Другая Украина» об’єдналися знані українофоби з низки міських рад, так звані «експерти» з заборонених медведчуківських каналів, а також фігуранти кримінальних проваджень, яких підозрюють у спробах повалення влади та держзраді. Усі вони в умовах воєнного стану якимось чином змогли виїхати з України і нині активно відпрацьовують усі темники Кремля щодо України.

Журналісти проєкту «Схеми» проаналізували, кого зібрав у своєму «політичному русі» Медведчук, які заяви вони нині транслюють і спробували розібратися, як їм вдалося втекти з України попри воєнний стан та питання від правоохоронних органів.

У січні 2023 року обвинувачений у держзраді Віктор Медведчук в ефірі пропагандистського російського каналу RT заявив про створення нового «політичного руху» у Росії. Назвав він його «Другая Украина» и запевнив, що ця «політсила»  «розвінчає те, що Україна монолітна у своїх поглядах».

«Офіційно «Другая Украина» не зареєстрована ні в Україні, ні в Росії як політична партія чи громадська організація. Бренд «Другая Украина» так само не зареєстрований як інтелектуальна власність Медведчука чи його соратників. Тому, схоже, наразі це віртуальний проєкт, спікери якого використовують соціальні мережі для поширення своїх меседжів, які підхоплюють і цитують підконтрольні Кремлю медіа», – зазначено у розслідуванні.

Після декларації про створення цього політичного руху і сам кум Путіна, і учасники його проєкту активно піаряться на російських медійних майданчиках, зокрема, на державних телеканалах РФ. У їхніх виступах – увесь спектр кремлівських наративів, з твердженнями, що Україною керують «божевільні нацистські бандити», які намагаються нав’язати «сатанізм та беззаконня», а Володимир Зеленський розв’язав «священну війну», «осквернивши Києво-Печерську лавру».

У текстах та відео «Другая Украина» нахвалює Путіна, Україну називає «нацистською» «державою-терористом», якій пропонується капітуляція у війні і дружба з Росією.

Ще цікавішим став аналіз переліку соратників Медведчука у новому політичному проєкті. Так, до колишнього керівника ОПЗЖ не долучилися його колишні однопартійці Тарас Козак, Ілля Кива і Олег Волошин, які нині перебувають на території РФ. Але він знайшов найменш медійних соратників.

Advertisement
0

Автор публикации

не в сети 6 дней

Редактор "Freepress"

0
Комментарии: 0Публикации: 2823Регистрация: 07-04-2022

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Авторизация
*
*