Польща поставила до України перші чотири танки Leopard 2.

«Сьогодні ми повідомляємо про перші танки з Польщі», — повідомив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Матеушом Моравецьким у Києві.

За його словами, важливо, що перші надані Україні танки Leopard надійшли саме з Польщі. Президент підкреслив, що польські танки посилять українську оборону. Глава держави нагадав, що Польща є одним із фундаторів танкової коаліції для України.

«Ми зробимо все, щоб цей новий танковий старт був потужним рухом. Дякую усім нашим партнерам, які долучилися вже або долучаться», — додав глава держави.

“Cьогодні як перша європейська країна символічно хочу передати тобі, Володимире, перші чотири польські танки Leopard 2 A4. Це танки, які, без сумніву, прекрасно доповнять лави на полі бою і прекрасно себе покажуть”, — заявив Моравецький.

Він додав, що незабаром Польща передасть чергові танки.

Глава польського уряду зазначив, що Варшава переконує партнерів з ЄС та НАТО, аби вони так само передавали Україні Leopard 2. Він вручив Зеленському символічне підтвердження передачі танків, зауваживши, що Польща з успіхом будує “коаліцію кільканадцяти країн”, які передаватимуть Україні ці машини.

Крім того, найближчими днями Польща передасть Україні ще 60 пострадянських танків, зокрема PT-91 Twardy.

Як відомо, Польща передає Україні роту танків Leopard 2 (14 танків). До Польщі на опанування танків Leopard 2 прибули 105 українських військових, які тренуються на полігоні Свєнтошув. Йдеться про 21 екіпаж танків, а також технічний персонал обслуговування танків.

Advertisement
0

Автор публикации

не в сети 6 дней

Редактор "Freepress"

0
Комментарии: 0Публикации: 2823Регистрация: 07-04-2022

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Авторизация
*
*